När det hela började...

20 Dec 2017

1988 i Norrköping föddes jag med diagnosen Artrogrypos som innebär flera stela leder. Det är en diagnos som kan vara väldigt olika från person till person. I mitt fall så har jag begränsad rörlighet i såväl armar och händer samt fötter och ben vilket gör att jag sitter i rullstol. Vid tidig ålder gjordes ett flertal operationer för att underlätta vardagen. Några blev framgångsrika och några gjorde ingen större skillnad med tiden. Mycket handlade om att underhålla kroppen med rehabträning och varmvattenbad så ett rörligt liv var bara bra.
När jag var 10 år slog jag mina första pingisbollar, eller försökte i alla fall. Det är en väldigt svår sport och då nådde jag knappt upp till bordet vilket inte underlättade det hela. Men envisa tränare som aldrig gav upp gjorde att jag fortsatte, vecka efter vecka. Fler och fler bollar lyckades jag träffa och allt blev då mycket roligare och inspirerande.

Första tävlingen var som en ny värld. Den var inte ens på hemmaplan utan ända borta i Mjölby. Med perspektiv såhär i efterhand så kunde jag aldrig ana att jag skulle tävla i länder som Brasilien, Sydkorea och däremellan.
På väl plats i Mjölby så rullade jag in i min alldeles för stora rullstol och tröja för att möta stående spelare som jag aldrig sett tidigare och de hade nog aldrig sett en spelare i rullstol tidigare. Hur det väl gick kommer jag inte ihåg, mer än att jag inte vann så många bollar den gången. Men det var där tävlandet skulle starta...

 

Dela
Please reload

Utvalda inlägg

Hej och kul att du har hittat hit!

Jag heter Alexander Öhgren och är Paralympier och landslagsspelare i bordtennis sen 2007. Det har gett mig förmånen...

Nystart

December 19, 2017

1/1
Please reload

Senaste inlägg

December 15, 2019

August 7, 2019

February 18, 2019

September 2, 2018

January 3, 2018

December 27, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ på sociala medier
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon

          Alexander Öhgren    <>    alexohgren@gmail.com    <>    0703-47 24 20          

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon