Början på tävlingarna

Det gick ganska trögt på tävlings- och lägerfronten länge. På juniorsidan kom jag inte med på de läger som mina kompisar var på i samma ålder, men samtidigt så slog jag dem inte heller på tävlingarna. Jag trodde ett tag att jag aldrig skulle kunna vinna junior-SM. Jag kom ur gruppen, men där tog det oftast stopp, sen kunde jag avancera några steg vartefter och sen hade jag två finalförluster i rad och drömmen av guld uteblev igen. Men sen kom det till slut och då började det lossna lite på juniortävlingarna och jag fick vara med på lägren. Efter det första guldet på junior-SM så blev det bara guld därefter. Jag hade då lyckats med att vara den som alla ville slå till att jaga den bästa. Sen började det om igen när jag blev med på senior-SM. Ut i gruppen om vartannat och då var det världsspelare och riktigt bra etablerade landslagsspelare att möta.