När det hela började...

1988 i Norrköping föddes jag med diagnosen Artrogrypos som innebär flera stela leder. Det är en diagnos som kan vara väldigt olika från person till person. I mitt fall så har jag begränsad rörlighet i såväl armar och händer samt fötter och ben vilket gör att jag sitter i rullstol. Vid tidig ålder gjordes ett flertal operationer för att underlätta vardagen. Några blev framgångsrika och några gjorde ingen större skillnad med tiden. Mycket handlade om att underhålla kroppen med rehabträning och varmvattenbad så ett rörligt liv var bara bra. När jag var 10 år slog jag mina första pingisbollar, eller försökte i alla fall. Det är en väldigt svår sport och då nådde jag knappt upp till bordet vilket inte underlättade det hela. Men envisa tränare som aldrig gav upp gjorde att jag fortsatte, vecka efter vecka. Fler och fler bollar lyckades jag träffa och allt blev då mycket roligare och inspirerande. Första tävlingen var som en ny värld. Den var inte ens på hemmaplan utan ända borta i Mjölby. Med perspektiv såhär i efterhand så kunde jag aldrig ana att jag skulle tävla i länder som Brasilien, Sydkorea och däremellan. På väl plats i Mjölby så rullade jag in i min alldeles för stora rullstol och tröja för att möta stående spelare som jag aldrig sett tidigare och de hade nog aldrig sett en spelare i rullstol tidigare. Hur det väl gick kommer jag inte ihåg, mer än att jag inte vann så många bollar den gången. Men det var där tävlandet skulle starta...