2017 är över...

2017 har nu passerat och det känns som det bara har svischat förbi trots att detta skulle bli ett mellanår och ett återhämtningsår. Det har det också varit på ett sätt där jag har tränat och jobbat mindre samtidigt och avstått vissa tävlingar och andra evenemang allt för att försöka återhämta mig. Små förändringar som har gjort skillnad i vissa fall och andra inte. Tittar man enbart på resultat på den internationella touren har det varit ett fantastiskt bra år med 19 segrar och 2 förluster som genererat i 2 EM-brons, 2 världscupsegrar och 1 världscupbrons och en fortsatt världsranking som nummer 5. Det är ett resultat som är oerhört lättande att ha med sig i ett annars ännu ett väldigt påfrestande år där jag inte kunnat njuta på det sätt jag önskar i varken träning eller vardag. När EM var över i höstas bestämde jag mig att göra en större förändring för att nu förhoppningsvis få större effekt i min återhämtning. En 5-6 månaders paus från bordtennisträningen och frigöra så många helger som möjligt under denna period för att sedan sätta igång igen med ett helt nytt sug för att kvalificera mig till Tokyo 2020 och göra ett bra VM till hösten.