Dubbla guld i Japan

Nästa år, 2020 arrangeras OS och Paralympics i Tokyo och kvaltävlingar pågår för fullt runt om i världen om de åtrådda platserna. I veckan som var arrangerades Japan Open i huvudstaden Tokyo i Para-bordtennis och på plats var jag som visade storform och gick obesegrad igenom hela tävlingen med 13 raka segrar, 8 singlar och 5 dubblar. 2 guld och många värdefulla rankingpoäng till såväl seedning till EM i Helsingborg 16-21 sept och till kvalificeringen till Paralympics nästa år.

- Med två mediokra internationella tävlingar tidigare i år var det ändå en viss ovisshet inför Japan Open även om min hälso- och träningsform varit bättre än på länge. Jag har haft mer ork och bättre återhämtning både i min vardag och på läger. Jag har tränat mycket mer mängdträning i Norrköping med Norcopensarna och de små detaljerna i Motalas Västers BTK. -Som tredjeseedad inför tävlingen med många bakom som visat stigande form senaste tiden så var väl min förhoppning att jag skulle hålla min seedning i alla fall och slå de som var efter mig på rankingen. Väl framme i semifinal var jag riktigt illa ute mot förstaseedade tysken Thomas Bruchle. Med 0-2 underläge i set och matchbollar emot i fjärde set visade jag en väldigt starkt mental styrka som inte skulle bli sista gången i tävlingen. Fjärde setet får jag med mig med 19-17 och i avgörande set försöker jag hålla känslorna och adrenalinet på så jämn nivå det går vilket jag lyckas med och tar de rätta besluten vid de rätta lägena. I finalen mot Thailands Glinbachen vinner jag första set ganska enkelt och blir lite bekväm. Det viktiga andrasetet är så jämnt som möjligt, ytterligare en 19-17 seger och 2-0. Sen lyckas han hitta några svagheter och jag blir väldigt låst i 2 set och även finalen avgörs i femte set. Jag samlar ihop mig, gör några taktiska förändringar tillsammans med coach Anders Sjöstedt och avgör med 11-4 och första titeln på 2 år är ett faktum. - I lagspelet kamperade jag ihop med Thomas Bruchle för första gången. Vi var förstaseedade men hade det svårt i dubbelspelet i början, men spelade upp oss ju längre in i turneringen vi kom. Finalen skulle även den bli något av en rysare mot Korea. Dubbeln vinner vi med klara 3-0 mot och snabbt därefter förlorare Bruchle något överraskande mot Baek så jag går in och spelar den avgörande matchen mot Joo Park. Matchen känns att den håller på att rinna ifrån mig med ställning 1-1 och 2-6, men även här kan jag förändra matchbilden och ta ut min sista krafter som började ta slut på allvar. Vändningen i tredje set görs och övertaget i matchen är ett faktum när jag sedan vinner med 11-4 i fjärde set och en otroligt lyckad tävling på alla sätt är över. - Just nu är jag så klart helt fantastiskt nöjd med resultatet i Japan men är ödmjuk inför framtiden. Jag vet att det kan svänga snabbt. Jag är fortfarande ganska stresskänslig och går det över gränsen tar det tid att återhämta sig igen. Jag har hela tiden det i åtanke så tålamod och disciplin med god planering är det som ska göra att jag kan hålla en så jämn nivå som möjligt. Jag ser nu fram emot EM på hemmaplan i Helsingborg i september och ska göra allt jag kan för att vara så förberedd som möjligt på alla sätt.